Параграф22 Daily

§22 Новини

Има жертва от бурята в София, огромни материални щети

В следствие на силната буря има пострадал човек, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Дърво в Борисовата градина по пътеката за къпалнята Мария Луиза е паднало върху пешеходец, който е починал. Буря с проливен дъжд и градушка се разрази около 16:30 ч. в София. БНР съобщи, че двама души са извадени от автомобил, върху който е паднало дърво на ул. "Пиротска". Дърво е паднало и върху автомобил, в който има хора, в ЖК "Младост 1" до бл. 48. Бурята премина за по-малко от 30 мин., но има сигнали за наводнения.


Най-много сигнали са постъпили от районите "Люлин", "Нови Искър", "Модерно предградие". Екипи на Столична община работят съвместно със Столичната пожарна.


В района на Сточна гара в столицата е спряно движението, площадът на Сточна гара прилича на басейн. Има проблеми с придвижването и по други улици, които са като реки. Улица "Цар Иван Асен" е непроходима от вода. Наводнени са и други улици в центъра на столицата. Реки текат от квартал "Редута" към булевард "Ситняково".


В "Красно село" са пострадали почти всички коли. Там, в "Лагера", "Лозенец" ледените блокчета бяха с размерите на орех. Счупени са стъклата на много коли. Счупено е било и стъкло на трамвайна мотриса и тролей в района на Софийския университет, няма пострадали от пътниците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във