Параграф22 Weekly

§22 Новини

Има постановления за проверка за Цветан Василев, Делян Пеевски, Николай Бареков

Изпратени са постановления за възлагане на проверка до всички компетентни органи - ДАНС, ГД "Национална полиция", НАП, каза главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с проверката срещу Цветан Василев, Делян Пеевски, Николай Бареков. В постановленията са възложени конкретни задачи. Изпратено е дори постановление, което трябва да даде отговор на оплаквания за незаконно поставени пътни знаци на улиците, на които те живеят. Изпратено е и до управление "Банков надзор" в БНБ.


В момента, в който всички тези органи, а те вече започват да изпращат документи до прокуратурата, т.е. всичко това се събере, прокурорите от Върховната прокуратура ще направят необходимата оценка", добави Цацаров.


"Изпратени са и два сигнала от Цветан Василев. Първият е молба. С тази молба на следващия ден, след който е отправен сигнал от хората, представящи се като членове на "Протестна мрежа", Василев е поискал да му бъде изпратен препис от този сигнал. Няма да коментирам подобна молба. Моята резолюция за тази молба е "К.Д." Това означава нищо. Не може да се иска такова нещо. Някой, който си мисли, че прокуратурата е длъжна да му дава такива документи. Сигналът му за набедяване се проверява по надлежния ред. Той е постъпил в канцеларията на главния прокурор, оттам насетне е минал през ВКП и е отишъл в Софийска районна прокуратура. Всеки сигнал се проверява", обясни още Цацаров. По думите му, както е предвидено в закона, сигналите се проверяват от двама прокурори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във