Параграф22 Daily

§22 Новини

Има служители на МВР с по 250 часа извънреден труд

В резултат на протестите срещу управляващите, които продължават вече над два месеца, има служители на МВР, които имат над 200 часа извънреден труд, освен фиксираните 50 допълнителни часа, заяви зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов. Ние обаче нямаме възможност да им заплатим този труд , подчерта Маринов. Той посочи, че в момента министерството изготвя заповед, с която тези служители ще бъдат наградени. Това се прави, за да може по-някакъв начин те да бъдат компенсирани, макар и далеч от това, което наистина заслужават. Тези служители трябва да получат признание за работата си , коментира зам.-министърът на вътрешните работи.


В изготвения проект за нов Закон за МВР се предвиждат промени именно в областта на признатите часове допълнителен труд. Синдикатите към МВР предложиха да бъдат увеличени часовете извънреден труд за служителите на вътрешното министерство на 70 - 75 часа. В момента часовете, които се смятат за извънреден труд и се заплащат допълнително, са 50. По всяка вероятност часовете извънреден труд, които ще бъдат заложени в новия законопроект, ще бъдат 70 , обясни Васил Маринов.


Зам.-министърът на вътрешните работи коментира и днешните протести в столицата, като заяви категорично,ч е оценява действията на МВР като достатъчно адекватни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във