Параграф22 Daily

§22 Новини

Има задържан за убийството в "Делта хил"

Задържан е мъж, който е заподозрян за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге във вилното селище "Делта хил" край пернишкото село Кладница.
Ланге беше открит в гаража от неговата съпруга. Именно тя е подала сигнал в полицията. Бизнесменът отдавна живее и работи в България. Заедно с втората си съпруга, която е българка, притежавали завод за силиконови изделия в пернишкия квартал „Мошино", продаден преди няколко години на шведска компания.

Продължават процесуално-следствените действия на полицията. В 11:00 ч. Районната прокуратура ще даде подробности по случая на извънреден брифинг.

Вчера служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че тялото на бизнесмена е било преместено от мястото, където е бил убит.

„Случаят е убийство. Беше направен опит то да се замаскира. В момента работим по всички версии, тъй като този човек е преместен от мястото, където е бил убит. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил и т.н., за да се прикрият следите от убийството. Подозираме кръг, група извършители, но в момента би било спекулация да се насочим някъде като коментар”, заяви Демерджиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във