Параграф22 Daily

§22 Новини

Има заподозрени за бомбената атака срещу Гешев

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев шокира с новината, че разследващите атентата срещу главния прокурор Иван Гешев имат заподозрени извършители. Има заподозрени за опита за атентат срещу Иван Гешев, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев след работното съвещание, свикано от министър-председателя Гълъб Донев. В него участват и министърът на правосъдието Крум Зарков, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и представители на службите.

„Държавата с всичките си възможности ще направи необходимото да бъдат разкрити и наказани извършителите на този акт“, категоричен бе Демерджиев.
„Очевидно е, че нивото на сигурност на автомобилите и техническите средства, с които разполага НСО, трябва да бъдат завишени, защото в случая това, което се е оказало решаващо, е бронировката на автомобила, използван от главния прокурор. Това е автомобилът с най-добра защита, с който в момента разполага НСО“, посочи Демерджиев.

По думите му е безспорно, че НСО трябва да бъде снабдена с надеждни, модерни автомобили. Последният, който се използва в момента, е на разположение на държавата от 2012 г., което според него е абсолютно недопустимо.

Facebook logo
Бъдете с нас и във