Параграф22 Weekly

§22 Новини

Имало е политически чадър върху хора от кокаиновия бизнес

Това, което нас силно ни обезпокои, е че нашите опасения и съмнения се потвърждават. Потвърди се, че фактически е оказван политически чадър върху засегнатите лица, не са водени оперативни дела, тъй като акцията "Кокаинови крале" беше обявена и започната още през 2012 г. Към въпросните лица от тогавашното ръководство на МВР и на ГД "Борба с организираната престъпност" не са предприети никакви действия, което е особено смущаващо, тъй като имаше конкретни данни и информация, заяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на парламента Атанас Мерджанов във връзка с проведената на 21 февруари полицейска операция, при която във Франция бяха задържани 1400 кг. кокаин.


"Постъпила е информация и въпреки това, не са последвали никакви действия от страна на тогавашното ръководство на МВР, което ни кара категорично да мислим, че е осъществяван политически чадър. Още повече, че става въпрос за лица, които са общински съветници от определена политическа сила, посочи Атанас Мерджанов.


По отношение на твърденията на едно от лицата, че ще ме даде под съд, аз спокойно мога да чакам следващите дни и месеци, тъй като моите твърдения практически се потвърдиха от изнесената информация до този момент, добави той.


Тепърва предстои подписване на споразумение между Франция, Испания и България за допълнителни действия по задържаната пратка и свързаните с това лица на територията на трите държави. Българските лица не са задържани до този момент", заключи Мерджанов.


Депутатът от Коалиция за България Красимир Янков допълни: "Факт е, че МВР е започнало оперативна разработка в този мандат, с това политическо и професионално ръководство. Стана ясно, че преди това не е работено - включително по отношение на случая с Гълъбин Боевски от 2011 г., което е изключително смущаващо".

Facebook logo
Бъдете с нас и във