Параграф22 Daily

§22 Новини

"Информационно обслужване" АД снабдява МВР с лаптопи

Министерството на вътрешните работи ще се сдобият с 5 900 компютъра, които ще и бъдат доставени от "Информационно обслужване"АД. ОТ МВР днес (10 юни ) съобщиха, че в изпълнение на една от приоритетните задачи на ръководството на ведомството, а именно материално-техническото обезпечаване на служителите, е сключен договор с „Информационно обслужване“ АД за доставка на компютри. Целта е подобряване на условията за работа на служителите и повишаване на възможностите на административния капацитет на министерството.

От заявените за доставка 5 900 броя (800 лаптопа и 5 100 настолни компютъра), до момента към структурите на МВР - главни и областни дирекции, вече са разпределени 800 лаптопа. Сред тях са главните дирекции - Национална полиция, Борба с организираната престъпност, Гранична полиция, редица областни дирекции и други служби.

През август/септември предстои доставката по места и на договореното количество настолни компютърни конфигурации, за които вече има разчет как ще бъдат разпределени по структурите на МВР.

Същевременно за нуждите на СДВР са били закупени 21 лаптопа, за ОДМВР – 26 лаптопа, както и 175 принтера и тонер касети за тях. Създадена е организация и са доставени 325 скенера за лични документи.

Паралелно, във връзка с възникналата извънредна ситуация - войната в Украйна и предприетите спешни мерки за максимално бързата регистрация на граждани, пристигащи от Украйна и осигуряване на тяхната временна  закрила и необходимостта от разкриване на автоматизирани работни места във временните пунктове за прием,  МВР получи първоначална помощ -  безвъзмездно от Агенция „Митници“ са предоставени 347 ползвани компютъра, информираха от вътрешното министерство.

Преди дни от Синдикалната федерация на служителите в МВР отправиха редица въпроси към ръководството на министерството, сред които и питане, свързано с това кои дирекции на МВР са оборудвали разследващите си полицаи с нови компютри.

Facebook logo
Бъдете с нас и във