Параграф22 Daily

§22 Новини

Инспекцията по труда в Търговище отчита 5000 нарушения за 2021-а

През годината Инспекцията по труда в Търговище е установила 5000 нарушения. Те са констатирани по време на извършените общо 264 проверки. За сравнение - през 2020 г. за регистрирани общо 3204 нарушения. Това е съобщила Галина Градинарова - директор на Дирекция "Инспекция по труда -Търговище",пред участниците в заключителната работна среща по условия на труд, организирана в областния център и ръководена от заместник-губернатора Ивайло Венков, се казва в прессъобщението на областната администрация.

Градинарова е запознала присъстващите с мерките, по които Инспекцията осъществяваше контрол през 2021 г. за спазване на трудовото законодателство и изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Тя е акцентира върху контрола по въвеждането на противоепидемичните мерки, свързани с ограничаване разпространението на COVID-19 и е оповестила данни за инспекционната дейност в двата рискови сектора: "Строителство" и "Растениевъдство и животновъдство" на фирми и предприятия от областта, по отношение на трудовите правоотношения и безопасността и здравето при работа.

Акцент в дейността на Инспекцията по труда Търговище и през следващата година ще бъде осъществяване на контрол по осигуряването на здравословните и безопасни условия на труд в предприятията, както и подобряване на качеството на оценката на риска, а от там и на предприемането на адекватни мерки за предотвратяване и отстраняването на съществуващи рискове, е казала още Галина Градинарова.

В срещата са участвали още Валери Симеонов- заместник-областен управител, Тодорка Танева - главен секретар в администрацията, представители на работодателски и синдикални организации от областта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във