Параграф22 Daily

§22 Новини

Инспектори на ИАРА в луда надпревара с бракониери в езерото Вая

Инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Бургас си спретнаха луда гонка с бракониери в езерото "Вая". Служителите спипаха трима мъже с 8 броя мрежи, пълни с шаран.

Сцената се разиграла около 19 часа вчера, когато инспекторите и доброволни сътрудници получили сигнал за нерегламентиран риболов. Те се насочили към посоченото в сигнала място. Пристигайки на местонарушеието, инспекторите забелязват лодка с три лица, които залагат мрежи във водоема.

Докато пуснат патрулната лодка униформените, нарушителите забелязват контролните органи на ИАРА и веднага се впускат във водата. След кратка гонка успяват да избягат и се укриват в гориста местност около езерото. От водите на Вая са извадени 8 бр. мрежи с обща дължина 400 м. с улов в тях на риба от вида шаран. Рибата 12 кг. е върната обратно във водата, а мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Малко преди това пък служителите на ИАРА извършили друга проверка в язовир Мандра, където се натъкнали на  2 бр. мрежи с обща дължина 100 м. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във