Параграф22 Daily

§22 Новини

Институциите с общ вариант за намаляване на ТИР-овете на Капитан Андреево

Днес на пресконференция в Областна администрация в Хасково бе обсъден вариант за справяне със струпването на тежкотоварните автомобили на ГКПП "Капитан Андреево". На срещата присъстваха областният управител Стефка Здравкова, директорът на ОДМВР Хасково старши комисар Ангел Цанков, директорът на Областното пътно управление Радостин Ламбрев.

На брифинга областният управител на Хасково оповести, че се обсъжда вариант за пренасочване на тежкотоварните автомобили и трафикът от тях по АМ "Марица" да бъде пренасочен към бившето летище край село Узунджово. Целта е да се намали опашката, която вече е 45 км. Предложението е мотивирано и с обезопасяването при преминаване на автомагистралата на изход на територията на областта и предоставяне на водачите на по-добри санитарно-хигиенни условия.

Този вариант ще бъде предложен на МВР, на Министерството икономиката и МРРБ за съгласуване.

Директорът на ОДМВР Хасково старши комисар Ангел Цанков заяви, че участието на полицейските служители е да изготвят организация за съпровождане на ТИР-овете до бившето летище. На влизане в Хасковска област ще бъде изградено КПП, което ще контролира влизащите и излизащите товарни автомобили. Полицейските екипи ще ги придвижват поетапно до Узунджово и пак поетапно ще ги съпровождат по магистралата до ГКПП "Капитан Андреево". С координацията на „Гранична полиция“ камионите ще бъдат предавани за пропускане през пункта.

Директорът на Областно пътно управление Радостин Ламбрев уточни, че от днес се поема организацията за ремонт и използване на терените на летището.

В заключение старши комисар Ангел Цанков допълни, че ако вариантът бъде приет, няма да се връщат ТИР-ове, които са вече на пункта. Тази организация ще важи само за новопристигналите. По негови изчисления, теренът на бившето летище е с капацитет да поеме около 3000 товарни автомобила.

Facebook logo
Бъдете с нас и във