Параграф22 Daily

§22 Новини

Интелектуалното пиратство е сериозен проблем у нас

"Интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем, ще продължим с противодействие на този вид престъпна дейност." Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с акцията срещу кабелните оператори.  „Операцията е свързана с противодействие на интелектуалното пиратство, което за България е сериозен проблем”, подчерта Маринов.

„Колегите си вършат работата съвместно с прокуратурата. Има и представители на Европол“, каза още вътрешният министър.

На този етап вследствие на предприеманите мерки ние сме извън наказателния списък 301 на САЩ по отношение на борба с пиратството, но ме притеснява, че ако не продължим с ефективните мерки срещу този вид престъпна дейност, е възможно пак да бъдем включени в този списък. Това пряко влияе върху всички останали процедури, свързани дори с облекчаване на визовия режим“, допълни Маринов.

Той подчерта, че МВР не би следвало да носи отговорност заради спрените доставки на интернет и телевизия за хиляди граждани в страната. „Вината не е в нас, да се обърнат към оператора“, категоричен е Маринов. Той увери, че държавата ни ще продължи с противодействието на този вид престъпна дейност, защото тя дава лош имидж България пред света.

Вътрешният министър обяви още, че е разпоредил и проверка по случая с младежите, които твърдят, че върху тях е упражнено полицейско насилие. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във