Параграф22 Weekly

§22 Новини

Интерпол погва Коко Динев за черно тото

Интерпол е вече по петите на боса на Локо Пловдив - Николай Динев , срещу когото има събрани доказателства за уредени мачове за черно тото съобщават интернет-медии. Папката с документи срещу хазартния бос надебеляла чувствително след съмнителното турне на отбора в испанския курорт Марбея по-рано тази година. Затова Динев не се е мяркал на "Лаута" от доста време, разправят от клуба.


Големият скандал избухнал, след като в тото-схемите се оказал оплетен и шведският тим Гьотеборг. След мача в Марбея, загубен демонстративно от пловдивчани с 4:0, шведите изреваха, че отборът на Коко нарочно пускал голове, за да излязат залаганията. "Още след този мач е бил подаден сигнал до УЕФА, а оттам са го препратили на Интерпол", разясниха запознати.


Твърди се, че лично босът на УЕФА е посъветвал президента на БФС Боби Михайлов да разкара Динев от футбола възможно по-бързо. Това е станало миналата седмица на работната среща в казахстанския град Астана, която беше посветена изцяло на черното тото. Оказало се, че любителят на чалгаджийките бил стар познайник на специализираното звено между футболната централа и Интерпол, което се занимава с черното тото. В УЕФА имали сигнали и за ред други съмнителни мачовес участието на Локо, както и за предишния отбор на Динев - Вихрен Сандански.


Срещу Коко Динев още през 2012 г. имаше обвинения, че е замесил пловдивския тим в афери с манипулирани резултати. Говори се, че дори равенството 4:4 с Вилем II за Купата на УЕФА е било спазарено по линия на грузинския собственик на отбора от Холандия Мераб Жордания.


Именно след този двубой Динев беше натиснат да напусне "Лаута" и се скри за известно време, а клубът мина под управлението на Веселин Марешки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във