Параграф22 Daily

§22 Новини

Йоан Матев е невинен за убийство в Борисовата градина

Състав на Софийски градски съд призна Йоан Матев за невинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина София на 2 юни 2015-а година. Присъдата е взета с три на два гласа и беше произнесена от Руси Алексиев - председател на съдебния състав. Според магистратите е безспорно доказано, макар и с косвени доказателства, че подсъдимия Йоан Матев е лицето, което е заснето на камерите, което е присъствало на местопрестъплението и се е оттеглило от него. Мнозинството от състава обаче счита, че няма доказателства, че именно Матев е държал ножа и е умъртвил Георги Игнатов.

За първи път Матев говори за престъплението преди да започнат пледоариите по делото във вторник. Пред съда той каза, че не е извършил това, в което го обвиняват и че е разбрал за убийството от медиите и социалните мрежи. Деянието е квалифицирано като извършено „по особено мъчителен начин”.

По време на престъплението, обвиняемият е бил непълнолетен, затова максималното наказание, което можеше да получи бе 12 години затвор. Родителите на Георги пък поискаха 400 000 лева кръвнина. 

Оправдателната присъда може да се обжалва в 15 дневен срок пред Апелативния съд в София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във