Параграф22 Weekly

§22 Новини

Йордан Бонев: Среща между мен, Бойко Борисов и Бисер Миланов е имало

Среща между мен, Бойко Борисов и Бисер Миланов е имало. Това каза председателят на Национално движение "Свобода" Йордан Бонев на изслушване във Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и политическата партия "Движение за права и свободи", в резултат на негови действия, след които са образувани наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание и други, както и потенциалното неправомерно изтичане на информация от българските служби за сигурност към "Боянските сараи", както и всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов, известен като Петното.


"Две седмици преди срещата с Бойко Борисов, Бисер Миланов има среща с Пламен Нунев в Русе и се говори, че Миланов иска среща с Бойко Борисов на 25 декември. Миланов ми каза да пиша на Бойко Борисов във Фейсбук. Тази хронология е публикувана в интернет, от което получавам отговор от Бойко Борисов - напиши си телефонния номер. Получавам телефонно обаждане, в което Борисов казва: елате да пием кафе в Банкя. На другия ден аз, Бисер Миланов, Деян Стефанов и Марио Генчев отиваме. Аз и Бисер Миланов влязохме в къщата в Банкя. Среща между мен, Бойко Борисов и Бисер Миланов е имало. Тя продължи три часа. На тази среща беше казано да организираме протест. Предстоеше вот на недоверие към кабинета. На този вот трябваше да пуснем уведомление, че ще правим протест и под формата на движение "Свобода" да бъде запълнено с членове на ГЕРБ.


Планът беше - когато излезем на протест, да се сформират групи, които да предизвикат сблъсък с органите на реда с цел радикализиране, с което да се свали кабинетът. Ако го изпълним, ни беше обещана паричната сума от 500 000 лева и да заместим ПП "Атака" в парламента", обясни Бонев.


"За това нещо получихме капаро от 12 000 лева с цел да се обиколят структурите ни в България и да се активират техните председатели. На 27 декември в бар Циганина в град Русе подчинен на Пламен Нунев, за който е известно, че е купувал гласове, получава заповед да донесе на Бисер Миланов тези 12 000 лева", добави той.


Йордан Бонев каза, че летните протести са абсолютно организирани от ПП ГЕРБ. "Летните протести са готвени три месеца предварително", допълни той. По думите му движението не е получавало пари от други партии, а само от ПП ГЕРБ.


"На наш приближен от движението е предложено да се формира отряд, който за 1 милион лева да влезе и да превземе парламента", заяви Бонев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във