Параграф22 Daily

§22 Новини

Йордан Стоев от ВСС е потресен от действията на юриста Иван Гешев

След като стана известно, че шефът на националното следствие Борислав Сарафов е подал сигнал в Софийска градска прокуратура с твърдения, че Иван Гешев е извършил престъпление, записвайки неправомерно разговора си с Йордан Стоев от ВСС, висшият кадровик коментира случващото се. "Току-що научих, определено съм потресен, не за друго, а защото познавам Иван Гешев. Не мога да повярвам, че един добър юрист би извършил пряко нарушение на Конституцията", заяви Йордан Стоев.

Както е известно, по-рано Сарафов внесе сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев, в който твърди, че главният прокурор е направил и пуснал запис на разговор с Йордан Стоев.

Стоев потвърди, че е разговарял с Гешев и добави, че няма от какво да се притеснява. Той обясни, че Иван Гешев му се е обадил, а не той на него, за да се видят и да говорят.

Той обясни решението на шестимата членове на колегията да го предложат за освобождаване, като каза, че е постъпил сигнал, от който може да се направи предположение, че Иван Гешев е извършил нарушение, а те са длъжни да задействат процедурата и да извършат проверка.

Стоев каза, че не се страхува за живота си, въпреки че е един от подписалите предложението за освобождаване от длъжност на Иван Гешев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във