Параграф22 Daily

§22 Новини

Йорданка Христовска е трафикантката, задържана с хероин за 5 млн. лева на "Капитан Андреево"

Йорданка Христовска е трафикантката, задържана с хероин за 5 млн. лева на „Капитан Андреево”. Дрогата, близо 60 кг, била натъпкана в пет раници, съобщават от Окръжна прокуратура – Хасково. На 12 юни на граничен пункт „Капитан Андреево“ при извършена митническа проверка на пътнически автобус са открити 5 раници, съдържащи 146 броя пакети с прахообразно вещество. При извършения наркополеви тест е установено, че веществото е хероин.

Установено е при разследването, че пакетите са били пренесени от Йорданка Христовска, пътувала с автобуса от Истанбул към България.

На Йорданка Христовска е повдигнато обвинение за контрабанда на високорисково вещество в особено големи размери - 59,636 кг хероин, на стойност 5 367 240 лв., и представляващо особено тежък случай - престъпление по чл. чл.242, ал.4, във вр. с ал.2, предл. 1 от НК.

Христовска е задържана от прокурора до 72 часа. Предстои днес Окръжен съд - Хасково да разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В хода на разследването са събрани доказателства и за още две лица, съпричастни към извършване на престъплението. Те са задържани и се конвоират към Окръжна прокуратура - Хасково, където ще им бъде повдигнато обвинение. Процесуално-следствените действия продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във