Параграф22 Daily

§22 Новини

Йорданка Михайлова - приятелка на десния кандидат-кмет на София Борислав Игнатов заведе иск за 1 млн. лева срещу сайта "ПИК"

Заведено е поредното дело срещу интернет сайта "ПИК", научи Параграф 22. Жената, с която кандидатът за кмет на София от "Демократична България" Борислав Игнатов живее на семейни начала, е завела в съда иск за 1 млн. лева срещу медията "ПИК" и двама от нейните журналисти. Причина за това нейно решение са публикуваните на 5 септември тази година нейни интимни снимки, които предизвикаха острата реакция на журналисти, политици и медийни експерти. Атаката срещу кандидата за кмет беше определена като една от най-грозните досега, но се вписва напълно в контекста на предизборната кампания за местни избори 2019 г.

"Дойде и този хубав ден - днес в съда беше заведен иска срещу "Пик" на стойност 1 милион лева!", написа архитект Игнатов в профила си във "Фейсбук" и публикува фотокопие от исковата молба на Йорданка Михайлова до СГС. Освен медията ПИК като ответници са призовани и собственикът Недялко Недялков и журналистката Звездомира Мастагаркова. Входящият номер на исковата молба, поставен в деловодството на СГС, е от днес 23 октомври 2019 г.

Според обясненията на Борислав Игнатов, актовите снимки са направени преди повече от 10 години от човек, когото неговата приятелка тогава е обичала и на когото се е била доверила. Впоследствие този мъж ги е използвал за шантаж и изнудване, а по-късно ги пуснал и в интернет.  Според десния политик, Йорданка Михайлова е направила всичко по силите й да свали тези снимки от световната мрежа, но не е успяла. Тя е подала жалба в МВР, която обаче не довела до някакъв краен резултат.

Сега на ход е СГС, който не само трябва да въздаде освен справедливост, но и да издигне стена пред подобни брутални прояви в бъдеще.

Facebook logo
Бъдете с нас и във