Параграф22 Weekly

§22 Новини

Йовчев: Аз съм гърбът на главния секретар

Аз съм гърбът на главния секретар на МВР и аз му казах, че няма да бъде добър отговор да си подаде оставката, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в интервю за bTV.


Вътрешният министър каза, че главният секретар му е предложил да си подаде оставката, но той е отказал да я приеме. "Аз му казах, че това няма да е добър ход. Ще пазя всеки, който си изпълнява задълженията в системата на МВР. Не можем с лека ръка да решаваме съдби, за да има принесена някаква жертва, само и само, за да затворим случая. Ще действаме адекватно", каза още Йовчев.


"Двамата директори от Велико Търново - бившият и настоящият - носят отговорност за това, което се е случило. По закон главният секретар Светлозар Лазаров трябва да разреши такава операция, но прякото планиране и провеждане е под ръководството на областния директор", обясни Йовчев.


На въпрос, свързан с това какво налага използването на спецчасти, тъй като има определени условия, при които се използват те, вътрешният министър, обясни, че именно такъв тип случаи, предполага използването на спецчастите.


Цветлин Йовчев допълни, че командосите от СОБТ са се "държали адекватно". По думите му, 10-15 секунди не са достигнали на отряда да си свърши работата.


"Ако отрядът е бил информиран, че Петко Петков е забелязал полицаите, които са го снимали, щеше да бъде приложен друг способ, който нямаше да крие такива рискове. Хайде, ако обичате, свършете си работата чрез оперативни средства... и те не правят нищо", каза още Йовчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във