Параграф22 Daily

§22 Новини

Иск срещу Дядо Коледа влезе в съда на Велики Устюг

Районният съд във Великоустюг регистрира днес иск на Игор Мирзоев срещу Дяда Коледа. Ищецът се оплака, че Дядо Коледа не му прави подаръци и не изпълнява заветните му мечти, съобщи съвместната пресслужба на съдилищата на Вологодска област.

„Великоустюгският районен съд на Вологодска област днес регистрира граждански иск от Игор Мирзоев срещу Дядо Коледа, който не носи подаръци на Мирзоев и не сбъдва заветните му мечти. Мирзоев моли съда да задължи подсъдимия да му даде 23 подаръка, да изпълни съкровените му мечти и да му компенсират морални щети в размер на 10 милиона рубли“, казаха от пресслужбата.

В плика нямаше списъци с подаръци и съкровени желания и разписка за плащане на държавната такса, така че съдът съставил акт за липса на документи, посочени като приложения, допълва съдът.

Ден преди това този иск беше споменат и на голяма пресконференция на руския президент Владимир Путин. Държавният глава заяви, че е готов да действа като адвокат на Дядо Коледа, който е подсъдим за неизпълнение на желания. В същото време президентът покани ищеца да анализира поведението си, тъй като „Дядо Коледа дава подаръци само на добри момичета и момчета“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във