Параграф22 Daily

§22 Новини

Искат арест за обвинен в държане на метамфетамин и съпротива на полицаи

Районна прокуратура –Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.Р. Той е обвинен за това, че противозаконно държал в себе си метамфетамин. Престъплението, което e квалифицирано по чл.354а, ал.3, т.1 от НК, е осъществено на 21.03.2021 година на път в землището на село Дебелт, общ. Средец.

П.Р. е обвинен и за това, че на посочената дата на два пъти оказал съпротива на полицейски служители, пречейки им да изпълняват служебните си задължения. При първия от случаите, не се подчинил на подаден звуков сигнал от служителите на реда. Той не спрял управлявания от него автомобил, за да избегне проверка. Използвал заблуждаващи маневри и навлязъл в лентата за насрещно движение, с което създал предпоставка за настъпване на ПТП. При втория случай, блъснал застигналия го полицейски автомобил, движейки се на заден ход, след което оказал съпротива при арест – буйствал и бутал полицейските служители с ръце. Престъпните деяния са квалифицирани по чл.270, ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Припомняме, че П.Р. е осъществил престъпленията в изпитателния срок на присъда, постановена му за разпространение на наркотични вещества. Същевременно той е предаден на съд от Окръжна прокуратура-Бургас за противозаконно държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение.

Предстои Районен съд-Средец да насрочи заседанието си, което ще бъде проведено днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във