Параграф22 Daily

§22 Новини

Искат арест за обвиняем, подпомагал граждани на Сирия да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г., на 52 г., привлечен като обвиняем за това, че на 26 януари 2021 г. в землището на с. Черничево, обл. Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на транспорт на 9 граждани на Сирия, между които 11-годишно момче, да преминават в страната, в нарушение на закона.

Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и по отношение на повече от едно лице и на лице, ненавършило 16-годишна възраст – престъпление по чл. 281 ал. 2 т. 1 т. 4 и т. 5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс,  както и за това, че противозаконно е попречил на орган на властта – полицейски служители, да изпълнят задълженията си – престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият М.Г. е бил задържан от полицейски служители на 26 януари 2021 г., край с. Черничево, обл. Пловдив. Той е управлявал лек автомобил, марка „Ситроен Берлинго“, в който пътували 9 граждани на Сирия, без документи. М.Г. не се подчинил на полицейско разпореждане да спре за проверка, след което последвало преследване и той е бил издирен. Чужденците, сред които и 11-годишно момче,  са били открити край язовир до с. Черничево, обл. Пловдив, и са настанени в миграционен център. Разследването по случая продължава.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във