Параграф22 Daily

§22 Новини

Искат постоянен арест за мъж, блъснал полицаи на бул. "Рожен"

Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия В. В., на 31 г. На 9 октомври 2020 г., на бул. „Рожен“, в София, служители на 2 РУ-СДВР са направили опит да извършат полицейска проверка на обвиняемия В. В., при което той не се подчинил и с управлявания от него лек автомобил блъснал служебна кола на МВР и полицейски служител от 2 РУ-СДВР.

На В. В. е повдигнато обвинение за това, че на горепосочената дата и място противозаконно пречил на полицейски служител при 02 РУ-СДВР, да изпълни задълженията си  - на основание чл.70, ал.1, т.3 от ЗМВР да извърши проверка за установяване самоличността на лице - престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК. В. В. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че на същата дата и място противозаконно повредил чужди движими вещи - лек автомобил, собственост на Министерство на вътрешните работи - престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК, както и за това, че причинил лека телесна повреда на полицейски служител при 02 РУ-СДВР - престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемият В. В. е осъждан. Престъпленията, за които спрямо него са повдигнати обвинения, са умишлени и наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 10.10.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия В. В. за срок до 72 часа. Предстои днес да бъде внесено искане в Софийски районен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във