Параграф22 Daily

§22 Новини

Искат постоянен арест за мъж заради хулиганство на пътя

Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняем М.А., на 41 г., за това, че на 17 август 2020 г., в Гурково, обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, марка “Ланчия”, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като с поведението си, при опит да бъде задържан, е създал предпоставки за настъпване на пътнотранспортно произшествие.

Полицейски служители изпълнявали патрулно-постова дейност в Гурково. Те установили обвиняемия М.А. да шофира лек автомобил, а знаели, че той е наказан по административен ред с лишаване от право да управлява моторно превозно средство. Полицейските служители се опитали да спрат водача, но той избегнал проверката. Последвало преследване, след която М.А. е бил задържан. Обвиняемият е бил тестван с техническо средство и е установено, че е употребил наркотични вещества.

М.А. е осъждан за притежание на наркотици, за закана с убийство и др., криминално проявен е. Той е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Районна прокуратура - Казанлък внесе искане в съда за вземане на Мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във