Параграф22 Daily

§22 Новини

Искат постоянен арест за варненските гардове, пребили човек до смърт

Постоянен арест ще поиска наблюдаващият прокурор за тримата гардове, убили в мол във Варна Нягол Петров. Това съобщи пред bTV говорителят на варненската прокуратура Радослав Лазаров. Първоначално бе съобщено, че той е клошар и е починал от естествена смърт, но след това се оказа, че става въпрос за убийство.

В момента биячите са задържани за 72 часа, уточни говорителят, който обаче отказа да разкрие къде точно е станало убийството. Лазаров посочи, че мъжът не е бил клошар, както бе съобщено по-рано.

Записите от паркинга показват как охранителите налагат до смърт несретника. След това го изоставили, като първоначалната информация сочи, че преди да издъхне, той агонизирал около 2 часа. И тримата биячи са задържани от полицията. Образувано е досъдебно производство по член 116 - тежък случай на предумишлено убийство по особено мъчителен за жертвата начин.

От управата на мола обещаха пълно съдействие на органите на реда. Директорът на Търговския център Иво Тодоров посочи, че първоначално е бил информиран по телефона за смъртта на бездомен човек, който нямал сериозни претенции към външния си вид. Искат постоянен арест за варненските гардове, пребили човек до смърт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във