Параграф22 Daily

§22 Новини

Искат постоянен арест за задържания зам.-началник на Генералния щаб на руската армия

Военните следователи молят съда да изпрати Халил Арсланов, заместник-началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на РФ, под арест заради обвинение в измама. Това съобщи адвокат Антон Антонов. "Разследването възнамерява да засили превантивната мярка на Арсланов и моли съда да го задържа", каза той.

Адвокатът на генерал Арсланов отрече информация за задържането на заместник-началника на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ. "С какво е свързано желанието на разследването за затягане на мярката за неотклонение, ние не знаем. Арсланов не е нарушил наложената му мярка", каза още защитникът.

Според разследващите генерал Халил Арсланов е замесен в кражбата на пари фирмата „Воентелеком“ АД. Делото за злоупотребите е било открито още през 2013 година. Засега генерал Арсланов продължава да заема поста зам.-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, но е излязъл в отпуска и по тази причина не изпълнява служебните си задължения.

Според разследващите той е участвал в две измами с особено голям размер. Веднъж за 191 милиона рубли (около 3 млн. долара) и втори път - за 6,5 милиарда рубли (около 100 млн. долара).

Facebook logo
Бъдете с нас и във