Параграф22 Daily

§22 Новини

Искат промяна в Закона за гарантираните вземания на работниците

Среща с всички старозагорски депутати поискаха в открито писмо работниците от радневската фирма „Ремотекс“ на 13-ти юни. Преди няколко години близо 1 200 работници бяха ангажирани в стратегическото предприятие за енергетиката. Но през миналата година останаха 632-ма души, на които старите собственици дължат над 13 милиона лева от заплати и застраховки.

„В писмото си настояваме да се гарантират вземанията на работници и служители при обявяване на фалит на дадено предприятие, като се промени законодателството.“ Това съобщи за Радио Стара Загора Бойка Боева, председател на Регионалната структура на КНСБ в Раднево.

„Последните цифри показват, че се дължат заплати за 8 милиона лева и 5 милиона лева за осигуровки. Почваме от 6 000 лева дължими заплати на работник до 23 000 лева. Въпреки изпълнителните листи, с които разполагат, адвокати и съдии обясняват на хората, че няма от кого да се вземат пари за дължимите заплати. В закона има вратички, затова търсим хората, които могат да го променят“, обясни Бойка Боева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във