Параграф22 Daily

§22 Новини

Искат задържане на български гражданин, противозаконно превозвал чужденци

Районна прокуратура –Горна Оряховица внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „ задържане под стража“ по отношение на български гражданин, противозаконно превозвал чужденци през страната.

А. В. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 03.05.2019 г., в землището на с. Янтра, общ. Г. Оряховица, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал чужди граждани -  група от 26 души, афганистански граждани – да пребивават и преминават в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил „Форд“ – престъпление по чл. 281от НК.

С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за срок от 72 часа. От събраните до монета доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението за което е обвинен. Съществува опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Нерегламентираното превозване на чужденци през територията на страната накърнява както националната сигурност, така и сигурността на останалите държави от ЕС, което в съвкупност с предишните осъждания на обвиняемия показва по-висока степен на обществена опасност на извършеното престъпление. Поради това Районна прокуратура – Горна Оряховица внася искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на А.В.

Действията по разследването активно продължават под ръководството на Районна прокуратура – Горна Оряховица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във