Параграф22 Daily

§22 Новини

Искрено за мисирките и за гнева, когато е безопасен и удобен

Radoslav Bimbalov във Фейсбук

 

ЗА БОЛКАТА НА СЛОВОТО

Чудесно е, че професионалните медийни организации се възмутиха от изпуснатата, възмутително хамалска реплика на един министър. Похвално е, че медиите дружно надигнаха вопъл в защита на свои конкуретни колеги.

Чудно ми е, обаче, къде бяха същите тези профсъюзни борци за свободата на словото, когато Йордан Цонев от ДПС открито заплаши Ани Цолова в ефир с репликата „Делян Пеевски Ви праща много поздрави и Ви желае творчески успехи“? Къде бяха и малко по-късно, когато същата журналистка беше буквално изтрита от лицето на телевизията? Защо не чухме никакви притеснителни вопли, когато доказано истински журналисти като Миролюба Бенатова и Генка Шикерова бяха гонени като прокажени? Или пък когато един неудобно устат Милен Цветков беше обидно избутван в периферията на журналистиката? Защо големите медии съвсем между другото отразиха случая със заплахите за живота на своя колега Николай Стайков, а после внимателно заобикаляха скандала с Осемте джуджета, заради който беше атаката срещу журналиста?

Уважаеми журналисти и прилежащи съсловни организации, искрено се надявам наистина да сте се събудили. Защото титлата „мисирки“, връчена от Онова нещо, не е награда за журналистика. А журналистите не бива да са статуетки на нечие нощно шкафче.

Facebook logo
Бъдете с нас и във