Параграф22 Daily

§22 Новини

Испанците ни връщат кораба Св.Николай

Очаква се в рамките на едно денонощие в морето край Бургас да се появиnbsp; корабът bdquo;Свети Николай, който беше задържан с близо три тона кокаин край Испания. Според директор на порта Диян Димов обаче плавателния съд няма да акостира в пристанището.nbsp; nbsp;


По неофициална информация скандалният плавателен съд ще застане на частен кей, твърди бургаски сайт. Такива имат Кораборемонтният завод, Фиш порт и други, но засега не е ясно кой от тях ще приюти скандалния кораб. На 15 август bdquo;Свети Николай беше задържан на 50 мили от пристанището на Кадис в Южна Испания, а екипажътnbsp; от 31 моряци, сред които 22-ма българи беше арестуван. Впоследствие беше закопчан и собственикът на фирмата-мениджър на кораба Дойчин Дойчев, но по-късно беше освободен.


В момента членовете на екипажа чакат да бъдат изправени пред испанския специализиран съд. По документи плавателният съд се е движел празен. Моряците твърдят, че били наети да превозва захар от Латинска Америка към Испания. Техни близки поискаха на пресконференция във Варна днес втора среща с вътрешния министър Цветан Цветанов, за да разберат подробности от разследването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във