Параграф22 Weekly

§22 Новини

Италиански спецсамолет засякъл кокаина

Италианската финансова полиция е помогнала за задържането на кораба bdquo;Свети Николай, който бе заловенnbsp; тази седмица с три тона кокаин на борда съобщи Франс прес. Българският плавателен съд е бил локализиран благодарение на високотехнологичен патрулиращ самолет ATR 42, заяви ръководителят на операцията, подполковник Джовани Интердонато.


Корабът е бил bdquo;локализиран и следен в продължение на две или три нощи. Интердонато отказа да разкрие с какви системи е бил оборудван самолетът, за да bdquo;не даде преднина на трафикантите, като заяви, че става въпрос за bdquo;специална технология.


Силите на финансовата полиция на Италия патрулират редовно до Атлантическия океан под егидата на Морския център за борба с наркотиците в Лисабон. Според италианската полиция българите, които са били пуснали котва край африканските брегове, са направили маневра към Карибските острови, за да натоварят наркотика, след което са получили зелена светлина от Колумбия. В същото време, колумбийците са изпратили свои представители в Испания, за да координират операциите.


Полицията предполага, че веднъж натоварен на сушата, кокаинът е трябвало да бъде пренесен от Галисия в Мадрид

Facebook logo
Бъдете с нас и във