Параграф22 Daily

§22 Новини

Ивайло Ангелов вече ръководи Апелативната спецпрокуратура

Официално встъпи в длъжност новият административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура Ивайло Ангелов. На церемонията присъства главният прокурор на Република България Иван Гешев, който му връчи акта за встъпване в длъжност.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Ивайло Ангелов за административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура на 3 ноември 2021 г.

Ивайло Ангелов е магистър по „Право“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има 22 години юридически стаж. През януари 1999 г. започва работа като съдебен кандидат в Окръжен съд - Плевен, а след това като следовател в Окръжна следствена служба - Плевен. През април 2001 г. става прокурор в Районна прокуратура - Плевен. Последователно заема постовете заместник-районен прокурор в Районна прокуратура-Плевен и прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен.

В Националната следствена служба Ивайло Ангелов работи от 2020 г. и става говорител на институцията. Ръководител е на отдел „Специализиран“ в НСлС.

Ивайло Ангелов е преподавател в Националния институт по правосъдие. Награждаван е многократно, удостоен е с плакет „Прокуратура на Република България“ за проявен висок професионализъм в изпълнение на служебните задължения.

Автор е на множество научни публикации в областта на правото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във