Параграф22 Daily

§22 Новини

Ивайло Иванов: Мая Манолова не е участвала пряко в ПТП

Мая Манолова не е участвала пряко в пътно произшествие тази сутрин, била е само пътник в единия от автомобилите. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов в отговор на журналистически въпрос във връзка с транспортното произшествие, което омбудсманът Мая Манолова претърпя тази сутрин, предаде Агенция "Фокус". Иванов обясни, че инцидентът е настъпил между два автомобила, като единият от тях е отнел предимството на непосредствено движещия се зад него.

„Единият шофьор е пострадал и е останал за наблюдение в „Пирогов“, а другият е изписан по негово желание“, добави още Иванов. По случая има образувано досъдебно производство.

Иванов изказа предположение, че най-вероятно вината за произшествието носи първият автомобил, но не се ангажира с категоричност по темата. „Не съм бил там на място, не съм участвал в огледа. Обстоятелствата предстои да се изяснят - дали е направил обратен завой, или забранен ляв завой - това ще бъде доказано в рамките на образуваното досъдебно производство“, каза още Иванов.

Той посочи и какви са двата възможни варианта, които биха могли да причинят пътно произшествие от този тип. „При всички случаи, щом задният автомобил се удря в първия, има две прости правила - или е отнето предимството, или вторият автомобил се е движел със скорост, несъобразена с пътните условия“, обясни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във