Параграф22 Daily

§22 Новини

Иван Ангелов се отметна, че продал фурмите от Дубай с печалба

„Фурмите са грешка. Фурмите са дарение на БЧК. Не съм продавал фурмите. Фактическа грешка беше, просто грешка. Ама глупости, как ще продавам фурми“. Това заяви бизнесменът Иван Ангелов, който е привикан на разпит в прокуратурата, предава Евроком.

Бизнесменът посочи, че е дарил пилешко месо и хранителни продукти. „Призовани сме по сигнал на гражданско движение „Боец", призоваха ни по телефона", съобщи адвокатът му Менко Менков. Той коментира още, че се касае за търговски спор между двама бизнесмени и категорично отрече твърденията на Светослав Илчовски за борсови спекулации и рекет, допълни Нова телевизия.

На 5 май в парламентарната комисия за ревизия на управлението през последните 10 години земевладелецът Илчовски посочи Ангелов като ковчежник на вече бившия премиер Бойко Борисов, посочи от кого са кюлчетата, които се предполага, че са заснети в спалнята на премиера, както и че са заснети от плеймейтка. Илчовски твърди още, че Ангелов изкуствено е завишил оборотите на компанията си, за да я листне на борсата. По думите на Менков Комисията за финансов надзор е излязла с решение, че няма такова нещо, но Ангелов е поискал допълнителна проверка, за да се изчисти името му.

Още преди 2 седмици Ангелов отрече всички обвинения освен че познава Борисов, играят карти, чуват се по телефона и бившият премиер му е помагал в бизнеса. На изслушване в комисията за ревизия на 7 май Ангелов обяви още, че е участвал в бартерна сделка между България и ОАЕ. „Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми. И ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба", заяви тогава той.

Днес обяви, че се е объркал и фирмите са били дарени на БЧК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във