Параграф22 Daily

§22 Новини

Иван Гешев: Акциите срещу битовата престъпност вече дават резултати

Акциите срещу битовата престъпност вече имат реални положителни резултати. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред медиите.

Главният прокурор Иван Гешев посети селата Габровница и Доктор Йосифово в Монтанска област, където в петък бе проведена специализирана операция на МВР и прокуратурата по противодействие на битовата престъпност. В разговор с кметовете и граждани на населените места бе обсъдена възможността за повишаване превантивната роля на институциите в борбата с престъпността.

„Радващото е, че макар и да минаха само два месеца от началото на акциите, има първоначални положителни резултати. Вече в Монтана и в областта има чувствителен спад, в сравнение със същия период на миналата година. Надявам се това да не е временен резултат и в края на годината да се запази същата тенденция на чувствителен спад – около 1/3 на битовата престъпност, която се регистрира в Монтана и селата от областта“, коментира пред журналисти главният прокурор. „В тези села живеят основно възрастни хора, социалното разслоение също е видимо. Целта е тези хора да са спокойни, доколкото е възможно. Да са спокойни за себе си, да са спокойни за собствеността си, за животните си и т.н.“, допълни още Иван Гешев.

Главният прокурор Иван Гешев посети магистратите и служителите от Окръжната и Районната прокуратура в Монтана, както и Окръжната следствена служба. Той е разговарял на места с хората. Те се оплакват от липсата на работа и лошото образование, но това за съжаление, не са проблеми, с които прокуратурата може да се справи.

В тази връзка Гешев още веднъж обеща да свърши това, което е тяхна отговорност, а именно намаляването на битовата престъпност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във