Параграф22 Daily

§22 Новини

Иван Гешев е първият главен прокурор с право да живее в резиденция "Бояна",твърдят от АБВ

На какво основание главният прокурор Иван Гешев е настанен в резиденция „Бояна“. Това попита в Бургас лидерът на АБВ Румен Петков. Той уточни, че това е първият главен прокурор в страната, който получава правото да живее в официалната резиденция.

Румен Петков заяви, че иска да знае каква е организацията на действия на НСО, която отговаря за сигурността в резиденция „Бояна“: "И каква е организацията на действие на Националната служба за охрана и службата, която охранява главния прокурор. Утре ако се изпогърмят, кой ще носи отговорност?

Румен Петков заяви още, че е внесъл сигнал в прокуратурата за ремонта на наши самолети в Украйна: "За абсолютно незаконен ремонт на самолетите 139, като те са производство на държава от НАТО. Ремонтират се в Украйна, в нелицензиран завод. Това поставя под заплаха живота на българските пилоти. Защо прокуратурата не прави нищо по въпроса. Ако правителството е взело решение главният прокурор да бъде настанен в "Бояна", това е едно възможно обяснение", посочи още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във