Параграф22 Daily

§22 Новини

Иван Гешев получил няколко смъртни заплахи, вкл. и негова снимка с дупки от куршуми

Главният прокурор Иван Гешев е получил няколко смъртни заплахи за живота си за последните 4 месеца. Най-зловещата от тях е негова снимка с дупки като на мишена за стрелба. Тя била сгъната на две и сложена в празен плик. Няма информация с нея да е имало съобщение, сочат медии.

Снимката е дадена на МВР. Тя била цветна с размера на лист хартия. Подтекстът бил, че ако реши, някой може да стреля по Гешев. Той е с охрана от Бюрото за защита. Обичайно главният прокурор е обграден от трима-четирима гардове и на публични събития той не се е появявал с допълнителна охрана.

От прокуратурата са отказали всякакъв коментар. По случая е започнала проверка, която е възложена на МВР. Според запознати надупчената снимка не е първият опит за сплашване на Гешев. Заплахи от различен характер имало още по времето, когато той бил шеф на специализираната прокуратура и зам. главен прокурор. След известно затишие през февруари и март т.г. авторите на заканите се активизирали.

Доколко е висока степента на опасност на посланията и дали те са по телефон, мейл или писма ( в които най-често се използват печатни букви), засега никой не се наема да каже. Не са единични опитите при охраната на различни прокуратури да се оставят “пакети с документи”, в които после се откриват всякакви текстове.

Наскоро зам.-шефът на спецпрокуратурата Ангел Кънев, който е наблюдаващ по делото за водната криза в Перник и по едно от делата за Васил Божков, бе забелязан да излиза от службата си в компанията на брадат командос от Бюрото за защита с внушителна фигура и насинено око. Защо той съпровожда неотлъчно прокурора, не стана ясно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във