Параграф22 Daily

§22 Новини

Иван Гешев посети Пловдив заради операции срещу престъпността

„Недопустимо е, в резултат на забележка, да се бият хора. Недопустимо е хора, които твърдят, че са фенове на спорта и уважават футбола, да си устройват, близо до Пловдив, масови сбивания и това да се снима и да е повод за гордост“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев след като посети прокуратурата в Пловдив.

„Това са неща, които прокуратурата, съвместно с МВР, смятаме за недопустими, затова сме тук. Тези неща не трябва да се случват. Ако държавата не може да се справи с битовата престъпност и хулиганските действия, това означава, че трябва да я закрием и да си търсим други представители на съдебната и правоохранителната общност. Недопустимо е по този начин, безогледно да се нарушава обществения ред и извършителите да имат чувството, че няма да има последствия. Аз съм тук да ви кажа,  че  независимо дали става въпрос за роми, за лица с турски или арменски етнически произход, всички са български граждани и освен права, имат и задължения  към обществото. В сегмента, който касае прокуратурата и МВР, ние имаме твърдото намерение да направим всичко възможно, независимо за кой става въпрос, за милионер или за социално слаб, независимо от етническия или друг произход на извършителите, да приложим правилно и еднакво закона спрямо всички нарушители и извършители на престъпление“, каза още Иван Гешев.

Главният прокурор и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха Пловдив след три случая на грубо нарушаване на обществения ред и посегателство срещу личността.

В обществена баня в с. Песнопой, 21-годишен младеж нанася удари на 53-годишен жител на Пловдив. В следствие на побоя мъжът, който е бивш следовател, губи дясното си око. Пострадалият е настанен за лечение в болница. Във вторник, 16.06.2020 г., по искане на прокуратурата Районен съд – Пловдив наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия С. И.

В района на Пловдивския панаир, след възникнал спор между група непълнолетни лица и жители на Арман махала, се стига до масов бой, в който се включва дори и бременна в 6-тия месец жена. Районна прокуратура – Пловдив е привлякла като обвиняеми четирима непълнолетни за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, а на други девет лица съдът е наложил наказания по УБДХ.

На поляна до с. Рогош фенове на два пловдивски футболни отбора участват в предварително уговорен масов бой, който е заснет с мобилни телефони, а видео записи от него са разпространени в социалните мрежи. По случая РП-Пловдив е образувала досъдебно производство за хулиганство.

Иван Гешев и Ивайло Иванов посетиха и пловдивското село Златитрап, където разговаряха с местни жители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във