Параграф22 Daily

§22 Новини

Иван Гешев се похвали, че в ОАЕ са арестували Васил Божков

Бизнесменът Васил Божков е бил задържан на територията на Обединените арабски емирства, съобщи главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг, на който даде подробности за залавянето на голямо количество кокаин в София. Заедно с Божков е задържан още един човек, чиято самоличност все още се потвърждава.

Гешев заяви, че информацията за ареста на бизнесмена все още не е потвърдена по официални канали, но е получена неофициално от властите в ОАЕ и предстои днес да бъде потвърдена. Главният прокурор уточни, че връщането на Божков у нас зависи от властите в ОАЕ и не се ангажира със срокове.

В сряда бе съобщено, че спецпрокуратурата е повдигнала седем обвинения на собственика на „Нове АД Холдинг“ Васил Божков, за когото има изготвена европейска заповед за арест. Той е обявен за международно издирване, защото има данни, че не се намира в страната, каза тогава Гешев.

Божков е обвинен задочно за ръководител на организирана престъпна група, принуда, изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице и за подбудителство към престъпление по служба.

Facebook logo
Бъдете с нас и във