Параграф22 Daily

§22 Новини

Иван Гешев се срещна с Богдан Лику - първи зам.-главен прокурор на Румъния

Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работен разговор с Богдан Лику, първи заместник на главния прокурор на Румъния. Лику, който е бивш главен прокурор в Генералната прокуратура на Румънския върховен съд, е у нас за участие във Втория работен форум на главните прокурори от Балканския регион на тема „Ролята на прокуратурата за утвърждаване върховенството на закона“. На срещата присъства и прокурор Надина Спину, ръководител на отдел за международно правно сътрудничество в Прокуратурата към Върховния касационен съд.

Иван Гешев и Богдан Лику обсъдиха взаимодействието между прокуратурите на Балканските страни и изграденото ползотворно сътрудничество между българската и румънската прокуратури в контекста на членството на България и Румъния в Европейския съюз.

Прокуратурата на Република България има подписано споразумение за сътрудничество с Генералната прокуратура при Върховния касационен съд на Румъния от 2019 г., както и Меморандум за сътрудничество с Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма на Румъния.

Facebook logo
Бъдете с нас и във