Параграф22 Daily

§22 Новини

Иван Гешев се срещна с главния прокурор на Албания Олсиан Чела

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с главния прокурор на Република Албания Олсиан Чела в Съдебната палата. В хода на разговорите двете страни обсъдиха въпроси от взаимен интерес, борбата с организираната престъпност, сътрудничеството и взаимодействие на двете прокуратури по наказателноправни въпроси. Между прокуратурата на Република България и прокуратурата на Република Албания през 2018 г. бе подписан Меморандум за разбирателство и сътрудничество, предвиждащ взаимодействие в областта на международната правна помощ и обмен на информация.

Главният прокурор на Република Албания е в София във връзка с провеждането на „Втория работен форум на главните прокурори на балканските страни”, който тази година е под надслов „Ролята на прокуратурата за утвърждаване на върховенството на закона”.

Първият учредителен форум се проведе през 2019 г. в Измир, Република Турция и представлява инициатива за стимулиране на сътрудничество и взаимодействие между прокуратурите на Балканските страни чрез провеждането на регулярни срещи и обмен на добри практики.

Facebook logo
Бъдете с нас и във