Параграф22 Daily

§22 Новини

Иван Гешев се срещна с главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески

Главният прокурор Иван Гешев и говорителят Сийка Милева проведоха двустранна работна среща с главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески и административния ръководител на Прокуратурата за борба с организираната престъпност и корупция Вилма Русковска, които са на посещение в България и участват в Международна конференция - „Защита на еврото в България, страните от Югоизточна Европа и Балканския регион. Постижения и предизвикателства пред правоприлагащите органи“, която се организира по проект „Общ надзор за законност по спазването на законодателството в държавата“ с финансовата подкрепа на Европейската комисия по програма „Перикъл 2020“.

В хода на разговорите двете страни обсъдиха въпроси от взаимен интерес, борбата с организираната престъпност и сътрудничеството по наказателноправни въпроси.

Прокуратурата на Република България и Прокуратурата на Република Северна Македония имат сключено споразумение за сътрудничество от 2015 г., в което е заложено укрепване на контактите между българските и македонските прокурори и съвместна работа във всички области на прокурорската дейност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във