Параграф22 Daily

§22 Новини

Иван Гешев в Кричим: Прокуратурата не съобразява действията си с политиците

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха с. Йоаким Груево, с. Триводици и с. Ново село, община Стамболийски, както и градовете Перущица и Кричим, във връзка с проведената на територията на населените места специализирана операция по противодействие срещу битовата престъпност.

При срещите си с представителите на местната власт, Иван Гешев и Ивайло Иванов бяха уверени, че престъпността в региона е с нисък интензитет, което не изключва необходимостта от превантивни мерки.

В отговор на журналистически въпроси главният прокурор съобщи, че предстои проверка на приватизацията на „Международен панаир Пловдив“ АД. Иван Гешев потвърди, че прокуратурата се е самосезирала по публикации в испански медии, свързани с твърдения за пране на пари. „Прокуратурата не съобразява действията си с политическите си последствия. Въобще не ни интересува как ще го интерпретират политиците“. Така главният прокурор Иван Гешев коментира реакциите на представители от изпълнителната власт и политически партии по повод разследване на длъжностно лице от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.

В Перущица главният прокурор Иван Гешев направи кратки посещения на Историческия музей в града, Историческата църква „Св. Архангел Михаил“ и откритото през 1850 г. новобългарско училище, в което първи учител е бил Христо Г. Данов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във