Параграф22 Daily

§22 Новини

Иван Шишков: Строежът на магистрала "Хемус" е незаконен

"Бяхме изненадани, че в лотовете 4, 5 и 6 нa АМ "Хемус" имаме решение за отчуждаване само на лот 4. Когато правихме ревизия установихме, че там има незаконно строителство. Отпадъците се изхвърлят в природата около строежа. Няма и сключени договори за строителство", каза зам. министърът на МРРБ Иван Шишков по bTV по повод думите на бившия му колега на поста Николай Нанков, че там има само подготвителни дейности.

Иван Шишков беше съветник на министър Комитова, а отскоро е неин заместник. Той нашумя през февруари, когато 16-годишно момче загина от токов удар на шахта в София. Тогава Шишков беше главен архитект на район "Триадица" и подаде оставка. "Подадох си оставката под натиска от Фандъкова. Тя се опита да ми вмени вина. Тази шахта и строителството нямат разрешение за строеж. Столичната община не е представила книжа по случая и е извършила незаконен строеж. Това е в компетенциите на Столична община. Районните кметства нямат нищо общо.

Светофарите и шахтата са преместени през 2019 г. без разрешение за строеж. Шахтата е на уличното осветление. Това е много жалко. Държавата и общината може да се окажат най-големия нарушител на Закона за устройство на територията. Същото е както строежа на автомагистралите", каза арх. Шишков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във