Параграф22 Daily

§22 Новини

Иванчева очаква осъдителна присъда и на втора инстанция

"На втора инстанция, за съжаление, почти сигурно ще бъдем осъдени". Това заяви бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева преди началото на днешното съдебно заседание в Софийския районен съд (СРС). От Сливен тя беше докарана, за да се яви като свидетел по дело за катастрофа, при която е била ударена нейната служебна кола на 30 март 2018 г., предаде news.bg.

По думите й на втора инстанция в Апелативния специализиран наказателен съд се знае, че е Георги Ушев и "14 съдии, които бяха против нас още по време на
досъдебното производство и които направиха гавра с нас и с нашите права".

На въпрос дали знае, че вчера от прокуратурата са обжалвали нейното наказание, с което настояват да бъде призната за виновна не само за искане, но и за
получаване на подкуп, Иванчева отбеляза, че съдът ще реши, но според нея това е наглост на прокуратурата, тъй като нямат доказателства.

Именно поради тази причина трябва да имаме силата и смелостта да задаваме въпроси, свързани с мафията, правосъдието, съдебната система и субсидиите, поясни тя. "Ще имаме доста сила да се борим срещу корупцията", увери Иванчева,която се надява, че няма да води кампанията от ареста, тъй като по закон има равни права и равен старт.

Иванчева се оплака, че се намира непрекъснато в прецеденти. По думите й "когато човек е извън системата и прекъсва свински черва, не е системен и въпреки че е прав, всеки иска да го изхвърли от играта".

Тя беше категорична, че Петър Кърджилов е законният кмет на "Младост" в момента, а всички действия на Румен Русев трябва да бъдат отменени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във