Параграф22 Daily

§22 Новини

Иванчева пита Фандъкова по Закона за достъп до информация

Отстраненият кмет на столичния "Младост" Десислава Иванчева и бившият зам.-кмет Биляна Петрова зададоха неудобни въпроси по Закона за достъп до обществена информация  подадоха до кмета Йорданка Фандъкова и и.д. кмета на "Младост" Румен Русев, сочи в. "Сега".

Въпросите са във връзка с:

1. Придвижените от районната администрация проекти за строителство на сгради в кварталите „Младост 1” „Младост 1А”, „Младост 2” „Младост 3”, „Младост 4”, „Полигона” и „Горубляне” от началото на встъпването в длъжност на Русев  (04.06.2018 г.) до 13.03.2019 г.

2. Предприетите действия от Столичната община и от временния кмет за запазване на зелените площи в междублоковите пространства в отделните квартали на района.

3. Има ли реализирани премествания на собственици на конфликтни терени и строителни предприемачи в общински терени, които не са конфликтни спрямо жителите в съседство?

4. Предприети ли са действия в посока изграждане на нови паркове в района? Конкретно по реализирането на проекта за Източен парк и разширяването на Парк "Въртопо".

5. Колко на брой и кои точно от уговорените от Иванчева в нейното управление дарения от инвеститори за Район „Младост” се реализирани за периода 04.06.2018 г. – 13.03.2019 г.?

6. Има ли причина Столичната община да крие информацията за даренията, защо публичният регистър за даренията в интернет не работи и защо се нарушава чл. 27 от Наредбата за реда за получаване и управление на дарения от Столичната община?

В петък в спецсъда ще започне предпоследното заседание от делото по обвиненията за искане и взимане на подкуп. Бившият говорител на общината в "Младост" Петър
Кърджилов анонсира "много интересни и дори шокиращи нови факти и обстоятелства"

Facebook logo
Бъдете с нас и във