Параграф22 Daily

§22 Новини

Изборите протичат вяло, дори няма нарушения

Спокойнa е обстановка в страната, към момента няма данни за сериозни нарушения, свързани с изборния процес, съобщиха от МВР. За сравнение - към 15:30 часа вчера (1 април)  в МВР са получени общо 596 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите, образувани са общо 130 наказателни производства.

От МВР уведомяват, че гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл [email protected].

Звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят на 2 април от 8:30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични карти и документи с изтекъл срок с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване, предупреждават от МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във