Параграф22 Daily

§22 Новини

Избрах най-лесното решение, твърди Цветан Василев

Избрах най-лесното решение. Това казал мажоритарният собственик Цветан Василев при появата си в едно от полицейските управления на сръбската полиция в Нови Београд. Василев е пристигнал в управлението в 11.00 часа тази сутрин. Той е бил придружаван от сръбски адвокат. Думите му са предадени от Министерство на вътрешните работи на Сърбия чрез местната агенция БЕТА, пише БГНЕС.


Цветан Василев е предприел тази стъпка веднага след като е разбрал, че вчера в Белград е пристигнало искането за неговия арест.


Новината бе потвърдена по-късно от адвоката на Василев Константин Симеонов пред Нова телевизия. "Моят клиент се е явил със сръбски адвокат в полицията в Сърбия. В момента е в подготовка за съдебно разглеждане на мярката му за неотклонение по европейската конвенция за екстрадиция. Той не се е криел никога от властите. В момента, в който някой официално заяви, че ще го търсят в Сърбия, се взе решение", обясни той.


Минимум 18 дни са нужни за екстрадирането на Цветан Василев у нас, каза пред журналисти наблюдаващият прокурор по разследването в КТБ Иван Гешев, предаде пък БТА. По думите му първо трябва да се изчака официалното съобщение до нашите власти от сръбските, и след това да бъде даден срок на прокуратурата да представи документи по делото за екстрадирането на Василев.


Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви междувременно, че са търсили контакти с властите в Сърбия. "Българската прокуратура не може да изпрати ловци на глави в нито една точка на света. Ние не бихме могли да активизираме по никакъв начин суверенна държава като Сърбия", коментира той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във