Параграф22 Daily

§22 Новини

Изчезналият лекар от Омска област е намерен жив

Александър Мураховски, който изчезна на 7 май в гора в квартал Болшеуковски, е намерен жив, съобщава пресслужбата на регионалното правителство. "Министърът на здравеопазването на Омска област Александър Мураховски се появи в района на село Басли. Той е в добро състояние. Сега е на преглед в болница в района на Болшеуковски", се казва в съобщението . Според източник на ТАСС в службите за спешна помощ Мураховски е излязъл от гората на 32 км от село Поспелово.

Мураховски на 7 май тази година е заминал за гората с ATV от ловна база в село Поспелово, Болшеуковски район на област Омск. Около ден познатите на служителите го издирвали сами, след което се обърнали към полицията. В резултат на започналите издирвателни дейности в неделя е намерено ATV на медика на 6,5 км от ловната база, самият мъж не е бил с него.

В операцията по издирването са били ангажирани около 100 души - полицаи, служители на Росгвардия и на Министерството на извънредните ситуации, както и доброволци, хеликоптер и безпилотни летателни апарати. Търсенето е било усложнено от трудния и блатист терен. Освен това ТАСС съобщи, че местните жители са видели мечки в гората, където министърът е изчезнал.

49-годишният Александър Мураховски оглавява Министерството на здравеопазването в Омск от края на 2020 г. Преди назначаването му на тази длъжност той беше главен лекар на спешната болница № 1 в Омск. Той е бил заместник-председател на Общинския съвет на град Омск и член на фракцията на партия „Единна Русия“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във