Параграф22 Daily

§22 Новини

Изчезването на тефтерите на Златанов e измислена легенда

„Изчезването на тефтерите на  Филип Златанов e измислена легенда. То има общо с тези, чиито имена са съществували в тефтерите, но са прикрити". Това заяви в студиото на НоваТВ депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов.

Според него. Б.Б. и Ц.Ц. нямат интерес от изчезването на тефтерите. „Това е насочено срещу тях", заяви той.  „Информацията, с която аз разполагам, е че с тефтерите са разполагали само някои служители на БОП и следствения отдел на градската прокуратура. В този кръг трябва да се търси какво се е случвало с тефтерите. Това е многопрофилно активно мероприятие, което се разиграва, в стила на бившата Държава сигурност", заяви той.

„Целта е връщане на обществения фокус върху тефтерите и някои порочни практики от управлението на кабинета „Борисов". Това е първата цел, но втората цел е да изчезнат истинските веществени доказателства, защото стана ясно, че това, което вадеха на онази пресконференция не е цялата информация в тефтерите", коментира Атанасов. „Имало е прикрити данни, които засягат обществено известни лица. Едно от нещата, за които се говори е „Д.П", при което „П" е станало на „10", добави той. „Твърди се, че Д.П. е Делян Пеевски, аз откъде да знам", каза още Атанасов.

„Прокуратурата не трябва да е абсолютно независима", каза още Атанасов. „В България се гледат дела и се произнасят присъди без да се представят истинските веществени доказателства, защото някой в прокуратурата е решил да не ги представи", коментира Атанасов и добави: „Прокуратурата трябва да се извади от абсолютната й независимост. Главният прокурор трябва да се избира от Народното събрание и да бъде под отчета на парламента", убеден е Атанасов.

„Сегашният главен прокурор беше избран в нарушение на конституцията. Основният закон изисква той да бъде избран с таен вот, а гласуването беше чрез електронната система, в която всеки може да види кой е гласувал и кой не. Отговорност за избора на този главен прокурор имат и Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които хвалеха този кандидат публично", заяви той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във