Параграф22 Daily

§22 Новини

Издаден е паспорт на Полфрийман

Джок Полфрийман вече има паспорт - това стана ясно днес, след като в Министерство на правосъдието се състоя среща на министър Данаил Кирилов и временно управляващия посолството на Австралия в Атина Н. Пр. Джон Филип. Срещата е била по искане от австралийската страна по повод казуса с Джок Полфрийман.

"Вярвам в независимостта на българския съд“, е заявил Данаил Кирилов, който е изразил увереност, че българският съд ще вземе правилно решение по повод искането на прокуратурата за възобновяване на делото за условното предсрочно освобождаване на Полфрийман.

Н. Пр. Филип е благодарил на българската затворническа администрация, която е откликвала бързо и адекватно през годините във връзка със сигурността и безопасността на австралийския гражданин, излежаващ присъда у нас. „Австралийската страна е наясно, че и в момента всичко се развива според българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството“, каза временно управляващият посолството на Австралия в Атина.

Той допълни, че вече е издаден паспорт на Полфрийман, но документът няма да му бъде предоставен до приключване на съдебния казус. На срещата присъстваха още консулът на Австралия акредитиран за България Джанин Макленън и почетният консул на Австралия в България Индиана Трифонова, както и заместник-министрите на правосъдието проф. Николай Проданов и Евгени Стоянов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във